Royal Costa del Sol Menu

Ontspanning aan de Costa Del Sol

Wanneer u op vakantie bent staat ontspanning natuurlijk hoog op uw wensenlijstje. Hoe u ook tot ontspanning komt, door te winkelen, te wandelen of naar de sauna te gaan, aan de Costa del Sol heeft u genoeg mogelijkheden.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Winkelen kunt u bij uitstek in Málaga en Marbella. In Marbella vindt u vooral veel kledingboetieks. Wanneer u in Marbella wilt gaan winkelen dient u wel een goed gevulde portemonnee of creditcard mee te nemen, want de meeste winkels behoren tot het duurdere segment. In Málaga vindt u een groot en divers winkelaanbod. De belangrijkste winkelstraat is de Calle Marqués de Larios en daarnaast vindt u leuke winkels in de zijstraten hiervan. Het bekende Spaanse warenhuis El Corte Inglés vindt u op de Avenida de Andalucía. Wanneer u op zoek bent naar handwerk of iets authentieks, dan moet u het achterland van de Costa del Sol in. In kleine bergdorpjes vindt u nog handgemaakte manden, lederwaren en borduurwerk.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wandelen kunt u zo goed als overal aan de Costa del Sol. Langs de kust lopen vele paden en met name in de Cabo de Gata is het prachtig wandelen langs ongerepte baaien. Ook de bergen in het achterland bieden volop mogelijkheden tot mooie wandeltochten. Met name in de buurt van Nerja zijn goede wandelingen uitgezet en in het plaatselijke toeristenbureau kunt u de nodige informatie krijgen. Tot slot zijn de natuurparken van Málaga, Montes de Málaga, Sierra de las Nieves, Grazalema en Los Alcornocales aanraders voor wandel- en natuurliefhebbers.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fietsverhuur is aan de Costa del Sol nog niet zo algemeen als in andere kuststreken, maar in de grotere plaatsen of bij campings kunt u meestal wel een fiets huren. Het is aan te raden een mountainbike met veel versnellingen te huren, omdat u wanneer u van de kust af gaat al snel in bergachtige omgeving terecht komt. Eenvoudiger fietsen is het over de Via Verde, fietspaden die over een oude spoorweg lopen. Leuk om te doen is een fietstocht van het ene witte dorp in het achterland naar het andere.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Natuurparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit de Costa del Sol kunt u een aantal bijzondere natuurgebieden bezoeken. Achter Marbella ligt het Sierra de las Nieves natuurpark, een ongerept natuurgebied waar op enkele kleine dorpen na geen bewoning is, waardoor de natuur ongestoord haar gang kan gaan. Vlakbij Málaga ligt het Montes de Málaga nationaal park. Dit is een groot dennenbos met riviertjes en watervallen en rijke flora en fauna. Een groot nationaal park op de grens van de provincies Málaga en Granada vormen de Sierras de Tejada, Almijara en Almara. Het is een berggebied met een hoogste top van iets meer dan 2000 meter. In het gebied, met name rond Nerja, bevinden zich vele grotten en een ander gedeelte van het park is bestemd voor de jacht. Tussen Nerja en La Herradura strekt het natuurgebied Acantilados de Maro-Cerro Gordo zich uit. Dit is een kuststrook met prachtige, ruige baaien, waarbij de steile kliffen onbebouwde strandjes omgeven.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de Costa del Sol kunt u op verschillende plaatsen terecht wanneer u zichzelf eens lekker wilt verwennen met een massage, sauna of thalassotherapie. Spa’s zijn onder andere te vinden in Marbella, Mijas Costa en Benalmádena. In Agua de Oriente in Benalmádena gaat u terug in de tijd. U waant zich in Arabische baden uit de 11de eeuw, wanneer u achtereenvolgens een duik neemt in het trepidarium (33°), het caldarium (38°), het frigidarium (17°) en daarna kunt ontspannen in een Turks stoombad en tot slot in de relaxatieruimte kunt genieten van een heerlijk kopje thee.

Royal maakt gebruik van cookies om websiteverkeer te analyseren en royalcostadelsol.nl te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn.