Marbella

Marbella is na Málaga de grootste stad van de Costa del Sol en hier komt van over de hele wereld de jetset naar toe om vakantie te vieren.

In Marbella merkt u aan alles dat dit een plaats is waar mensen met veel geld komen. De prijzen liggen hoger dan elders aan de Costa del Sol, de jachthaven is prestigieuzer dan waar ook, chique hotels volgen elkaar op en naar een golfbaan hoeft u niet lang te zoeken. Desondanks wordt de plaats zeker niet alleen door de jetset bezocht. Iedereen kan zich in Marbella vermaken en het mooie centrum van de stad is voor elke vakantieganger de moeite van het bezoeken waard. Het centrum ademt een typisch Andalusische sfeer met witte huizen, veel bloemen en gezellige pleintjes waar u onder het genot van een drankje eens alles om u heen in u op kunt nemen. Met name het Plaza de los Naranjos is populair en hier vindt u maar met moeite een vrije stoel. In het centrum bevindt zich een 9de eeuws Arabisch kasteel. Bent u in Marbella, dan komt u ongetwijfeld ook op de Avenida del Mar, de boulevard. U ziet hier sculpturen die ontworpen zijn door niemand minder dan Salvador Dalí. Marbella heeft een groot winkelaanbod, waarvan het grootste gedeelte tot het duurdere segment behoort en met name gericht is op rijke buitenlanders. Langs de kust van Marbella ligt in totaal circa 26 km strand, waarbij de stranden bij het centrum het drukst bezocht worden. In de jachthaven kunt u terecht voor het huren van waterski’s, surfplanken, zeilboten of kano’s.

Puerto Banús

Circa 7 km verwijderd van het centrum van Marbella ligt Puerto Banús, de meest prestigieuze en bekendste jachthaven van de Costa del Sol. De haven biedt plaats aan 1000 boten. Wanneer u Puerto Banús bezoekt kunt u zich vergapen aan de meest luxe jachten die u zich maar kunt bedenken. Puerto Banús is echter meer dan alleen een jachthaven. In het gebied vindt u vele (dure) boetieks, restaurants, bars en discotheken. Het uitgaansleven van het havengebied is zeer populair.

Nachtleven

Het uitgaansleven in Marbella en Puerto Banús is zeer divers en voor iedereen is een gelegenheid te vinden waar hij of zij zich de hele nacht kan vermaken. Het nachtleven komt pas na twaalven op gang, maar gaat dan tot in de vroege uurtjes door. Een stapavond begint vaak in het oude centrum, waar leuke bars en cafés te vinden zijn. Later op de avond trekt men richting de grote clubs en discotheken in Puerto Banús of Puerto Deportivo. Populaire clubs zijn Olivia Valére, Dreamer’s en Sinatra’s. Lees hier meer over het nachtleven in Marbella.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa del Sol:

Foto’s van Marbella

Populaire accommodaties in Marbella

BlueBay Banús 7
5 aanbieders
vanaf €344
Puerto Azul 8
7 aanbieders
vanaf €317
Monarque Sultan 7.4
6 aanbieders
vanaf €355

Bekijk alle 13 accommodaties in Marbella

Ligging