Royal Costa del Sol Menu

Evenementen aan de Costa Del Sol

De religieuze en traditionele feesten nemen in Andalusië nog een belangrijke plaats in. Daarnaast worden jaarlijks diverse muziekfestivals georganiseerd.

Traditionele feesten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de week voor Pasen, Semana Santa oftewel de Goede Week, worden door heel Spanje processies gehouden. Ook aan de Costa del Sol vinden processies en festiviteiten plaats. Met name in Málaga bieden de optochten een bijzonder schouwspel. Vele lekenbroederschappen lopen mee en zij dragen zogenaamde pasos, tronen met daarop sculpturen die het lijdensverhaal uitbeelden. Om hun anonimiteit tijdens de boeteprocessies te waarborgen dragen de broederschappen puntmutsen die alleen hun ogen onbedekt laten. Ook tijdens de viering van Corpus Christi worden processies gehouden, waarvan met name die in Benalmádena de moeite waard is. De dag voor de optocht wordt de stad met bloemen en kruiden versierd. Ook in Málaga wordt Corpus Christi uitbundig gevierd. Dure monstransen (metalen, vaak goudkleurige houder, waarin een hostie wordt getoond) worden op bloementapijten door de stad gedragen. Op 16 juli wordt in verschillende kustplaatsen een feest ter ere van de beschermheilige van de zeevaarders gevierd. Dit feest wordt opgeluisterd met processies op zee. Met name in Torremolinos, Fuengirola en Marbella is het Virgen del Carmen feest de moeite waard.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Festival

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de Costa del Sol en in het achterland worden jaarlijks verscheidene festivals en feesten georganiseerd. Eind augustus vindt in Ronda het Festival del Cante Grande plaats. Dit is één van de oudste flamencozangwedstrijden van Andalusië. Wanneer u van flamencomuziek houdt of een echt Andalusisch feest mee wilt maken, dan moet u dit festival zeker bezoeken. Eveneens in Ronda is jaarlijks het Fiesta de Pedro Romero. In de eerste helft van september raakt de stad volledig in de ban van het aanstaande stierengevecht. Voorafgaand aan het gevecht vinden allerlei festiviteiten plaats, waaronder een koetsenoptocht, waarbij men in Goyescaanse klederdracht gekleed is. Een ander bijzonder feest vindt in december plaats in Puerto de la Torre, zo’n 10 km ten noorden van Málaga. Hier wordt op 28 december het Fiesta de Verdiales gehouden, een muziekwedstrijd, waarbij muziekgroepen uit de hele provincie strijden om de eerste plaats. Tot slot kent Granada eind juni/begin juli een groot muziek- en dansfestival. Tijdens het Festival de Música y Danza treden artiesten van over de hele wereld op diverse podia in de stad op.

Royal maakt gebruik van cookies om websiteverkeer te analyseren en royalcostadelsol.nl te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn.