Royal Costa del Sol Menu

Stranden aan de Costa Del Sol

De Costa del Sol kent kilometerslange stranden, maar in het hoogseizoen liggen deze bij de grote vakantieplaatsen overvol. Daarnaast kent de kuststrook ook gedeeltes met mooie kleine baaien.

Acantilados de Maro-Cerro Gordo

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ten oosten van Nerja bij het plaatsje Maro bevindt zich het natuurgebied Acantilados de Maro-Cerro Gordo. Dit gebied omvat een steile kuststrook, waarin zich een aantal zeer mooie baaien bevinden. De stranden worden niet met borden aangegeven en u kunt het beste bij de plaatselijke toeristenbureaus informeren hoe u ze kunt bereiken. Mooie stranden zijn Playa del Molino del Papel, Playa de las Alberquillas, Playa del Cañuelo. Verwacht u geen prachtig zand, de stranden in de baaien van Acantilados de Maro-Cerro Gordo bestaan over het algemeen uit grove kiezelstenen.

El Cristo

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het El Cristostrand vindt u bij de badplaats Estepona. Het strand draagt de blauwe milieuvlag en heeft een gunstige ligging. Anders dan vele stranden aan de Costa del Sol ligt het namelijk op het westen, waardoor het veel zon krijgt en tegen de wind beschut is. U kunt op dit strand van een prachtige zonsondergang genieten. Op het El Cristostrand zijn enkele chiringuitos waar u terecht kunt voor een koud drankje of iets te eten. Omdat het strand langzaam in zee afloopt is het ook geschikt voor kinderen.

Puerto Banús

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Direct ten oosten van de prestigieuze Puerto Banús jachthaven ligt het gelijknamige strand. Op dit strand draait alles om zien en gezien worden. De één gaat naar dit strand om mensen te kijken, de ander om bekeken te worden en velen voor een combinatie van beiden. Kijkt u niet gek op wanneer u beroemdheden naast u ziet liggen, want dit strand is populair bij de jetset. Bij de strandbars kunt u terecht voor een (dure) cocktail.

Cabo de Gata

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het natuurpark Cabo de Gata-Nijar bevat 45 km aan kustlijn en hier bevinden zich fantastisch mooie baaien en stranden. Het is een stukje Spaanse kust dat (nog) niet ontdekt is door het massatoerisme. Wellicht heeft dit te maken met het feit dat de baaien en stranden niet allemaal even gemakkelijk te bereiken zijn. Dit neemt niet weg dat het zeker de moeite loont om dit gebied eens te verkennen. Vraagt u in het informatiecentrum in San José om routes naar de verschillende stranden. Aanraders zijn het Playa de Genoveses, Playa del Mónsul en Playa de los Muertos.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Cabopino

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Zo’n 12 km ten oosten van Marbella ligt het Cabopino strand. Het is een strand met fijn wit zand gelegen in een kleine baai. De baai wordt omgeven door aangelegde klippen, waardoor het water voor het strand zeer kalm is. Wat Cabopino onderscheidt van andere populaire stranden is het ontbreken van hoogbouw. Op het strand vindt u enkele chiringuitos, die bekend staan om de goede kwaliteit. Goede restaurants zijn tevens bij de kleine haven te vinden evenals watersportfaciliteiten. Cabopino is doorgaans rustiger dan de stranden bij de grote vakantieplaatsen, maar rond de lunch en in het weekend kan het drukker worden, omdat veel mensen op de goede restaurants afkomen.

La Carihuela

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de zuidkant van Torremolinos vindt u het La Carihuela strand. Dit is een mooi strand met vele voorzieningen. Langs de boulevard zijn vele restaurants en chiringuitos te vinden. Op het strand kunnen sportievelingen een potje beachvolleyballen of hun geluk beproeven op een surfplank of jetski’s. Kinderen kunnen terecht op de speelplaats. Het strand van La Carihuela wordt al jaren beloond met de blauwe milieuvlag. Op het strand staan veel ligbedden en parasols, welke vaak alle in gebruik zijn, want La Carihuela wordt zeer druk bezocht.

Royal maakt gebruik van cookies om websiteverkeer te analyseren en royalcostadelsol.nl te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn.