Nerja

In het oosten van de Costa del Sol ligt Nerja, een badplaats die zich niet volledig heeft overgegeven aan het massatoerisme en haar authenticiteit behouden heeft.

Nerja is een ideale bestemming voor mensen die in een authentieke plaats willen verblijven, en tegelijkertijd mooie stranden en diverse bars en restaurants in de nabije omgeving willen hebben. Het centrum van Nerja wordt gekenmerkt door witte huisjes, smalle straatjes met tal van leuke winkels en kleine cafés, waar u menigmaal de plaatselijke bevolking aan zult treffen. Behalve dat Nerja een prachtig dorp is, heeft het ook een zeer fijn klimaat. Het ligt aan de voet van de Sierra Almijara en omdat deze berg koude lucht uit het noorden tegenhoudt, is het in Nerja doorgaans net wat warmer dan aan de rest van de Costa del Sol, zeker in de wintermaanden. De mooiste stranden bij Nerja zijn te vinden aan de oostkant van de plaats, richting het plaatsje Maro. De stranden liggen veelal in mooie baaien omgeven door steile rotsen.

Balcón de Europa

Bekender dan de plaats zelf is waarschijnlijk het Balcón de Europa, een op een boven zee uitstekende rots gelegen uitkijkterras. Het Balcón de Europa trekt jaarlijks vele toeristen, die van het mooie uitzicht komen genieten en uiteraard mooie foto’s maken van de omgeving. Op het Balcón bevindt zich een mooie palmenpromenade met enkele bankjes waar u op uw gemaakt plaats kunt nemen.

Cueva de Nerja

Behalve het Balcón de Europa vormen ook de grotten bij Nerja een toeristische trekpleister. De Cueva de Nerja is een gigantisch grote druipsteengrot, die verdeeld is in verschillende zalen, waarvan elk afzonderlijk even indrukwekkend is. U kunt de grot zonder begeleiding doorkruisen, maar het is eveneens mogelijk een rondleiding met gids te doen. In de zomer kunt u in de grot dans- en muziekvoorstellingen bijwonen.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa del Sol:

Foto’s van Nerja

Populaire accommodaties in Nerja

Perla Marina 7.3
6 aanbieders
vanaf €464
Ona Marinas de Nerja 7.8
6 aanbieders
vanaf €354
Riu Monica 8.5
4 aanbieders
vanaf €579

Bekijk alle 14 accommodaties in Nerja

Ligging