Royal Costa del Sol Menu

Entertainment aan de Costa Del Sol

Wanneer u met kinderen aan de Costa del Sol verblijft kunt u dagtripjes maken naar enkele dierentuinen, waterparken of naar pretpark Tivoli World.

Dierentuinen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de Costa del Sol vindt u enkele leuke dierenparken. In Estepona vindt u het Selwo Aventura dierenpark. Het park is 90 hectare groot en het is aan te raden vroeg te arriveren, zodat u genoeg tijd heeft om alles te bekijken. In het park leven onder andere olifanten, giraffen, zebra’s en leeuwen. Bovendien vindt u het grootste vogelpark van Europa in Selwo Aventura. Torremolinos heeft een park dat geheel gewijd is aan krokodillen, het Crocodile Park. In het meer bevinden zich meer dan 300 krokodillen en één van de krokodillen in het park is met 4,6 meter de grootste van Europa. Bent u vogelliefhebber dan zijn het Parque Ornitológico Loro Sexi en de botanische tuin El Retiro in Churriana aanraders. Tot slot bevindt zich in Fuengirola een mooie dierentuin, waar de nadruk ligt op respect voor de dieren en natuurbescherming. U zult hier veel minder kooien en traliewerk zien dan in ouderwetse dierentuinen. In Bioparc Fuengirola probeert men de natuurlijke habitat van dieren zo goed mogelijk na te bootsen.

Aquariums

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u gek bent op vissen en andere zeedieren kunt u aan de Costa del Sol kiezen uit diverse aquariums. In Selwo Marina bij Benalmádena kunt u niet alleen dolfijnen, zeeleeuwen en verscheidene soorten vissen bewonderen, maar daarnaast zijn in het park ook diverse papegaaien, krokodillen en slangen te zien. Sea Life, dat eveneens in Benalmádena ligt, herbergt onder andere zeepaardjes, haaien, reuzenschildpadden en anemoonvissen, bekend van de film Nemo. In het Aula del Mar museum in Málaga leven ongeveer 100 verschillende soorten zeedieren. Tot het complex behoort ook een opvang voor zieke of gewonde zeedieren. Het museum heeft een educatieve inslag, dus behalve dat u veel interessante dieren ziet, zult u ook meer over ze te weten komen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Net als in andere populaire kuststreken vindt u ook aan de Costa del Sol diverse waterparken. Het waterpark van Torremolinos, Aqualand is het grootste van de parken aan de Costa del Sol. Andere waterparken zijn Aqua Tropic in Almuñécar, Aquavelis in Torre del Mar, Parque Acuático Vera in Vera en Mario Park in Roquetas de Mar. In alle parken vindt u verschillende soorten waterglijbanen en restaurants of snackbars waar u iets kunt eten.

Attractieparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de Costa del Sol bevindt zich één echt pretpark en dat is Tivoli World in Benalmádena. In het park zijn meer dan 40 attracties ondergebracht, waaronder een achtbaan, draaimolens, waterattracties en de 60 meter hoge Torre de Cáida. Naast de attracties worden op verschillende pleinen in het park shows gegeven, zoals een flamencoshow en in het Wild West dorp Can Can country optredens. Tevens zijn er speciale voorstellingen voor kinderen.

Royal maakt gebruik van cookies om websiteverkeer te analyseren en royalcostadelsol.nl te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn.