Royal Costa del Sol Menu

Sport aan de Costa Del Sol

Het zal u niet verbazen dat u aan de Costa del Sol veel watersportmogelijkheden heeft, maar daarnaast zijn er diverse golfbanen en kunt u bijvoorbeeld paardrijden of mountainbiken.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In alle grote badplaatsen kunt u in de jachthavens of bij campings/hotels surf- of zeilmateriaal huren. Daarnaast zijn waterski’s eveneens vaak verkrijgbaar. Kano’s worden in sommige plaatsen aangeboden. Op de stranden zijn gedeeltes afgezet waar watersporten is toegestaan. Let u dus goed op waar u moet zijn wanneer u wilt gaan surfen of waterskiën. Duikliefhebbers kunnen het best naar La Herradura bij Almuñécar gaan of naar de Cabo de Gata, waar u voor de kust prachtige gebieden zult vinden.

Golf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Costa del Sol telt zo’n 50 golfbanen en wordt daarom ook wel de golfkust genoemd. De meeste banen vindt u in het westelijke gedeelte van de kuststreek. Vaak horen de golfbanen bij een vier- of vijfsterrenhotel en gasten kunnen hier tegen een redelijk tarief gebruik van maken. Bij de meeste courses is het mogelijk clubs en een buggy te huren. Zeer bekend is de Valderrama Golf Course in Sotogrande. Hier werd in 1997 de zeer prestigieuze Ryder Cup gespeeld.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Andalusië is bekend van de Andalusische paarden en paardrijden is aan de Costa del Sol een populaire sport. Langs de kust vindt u diverse maneges waar u terecht kunt voor lessen of voor tochten onder begeleiding van een gids. Sommige ruiterclubs geven ook shows met Andalusische paarden. Enkele plaatsen waar u kunt paardrijden zijn Benalmádena, Nerja, Marbella, Sotogrande en Estepona.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ballonvaart

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Costa del Sol en het prachtige achterland eens vanuit de lucht verkennen? Kies dan voor een ballonvaart. In Granada en Ronda zit Gloventosur een organisatie die ballonvaarten boven Ronda, Granada en verschillende plaatsen aan de Costa del Sol aanbiedt.

Mountainbiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het achterland van de Costa del Sol is zeer geliefd bij mountainbikers. De diverse berggebieden vormen de perfecte uitdaging voor sportieve mountainbikers, die in een prachtige omgeving de strijd met zichzelf aan willen gaan. Bij de plaatselijke toeristenbureaus kunt u meer informatie verkrijgen over diverse routes.

Royal maakt gebruik van cookies om websiteverkeer te analyseren en royalcostadelsol.nl te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn.