Málaga

Málaga is een belangrijke havenstad, waar u van de vakantiedrukte die u elders aan de Costa del Sol vindt, weinig zult merken. Toeristen slaan een bezoek aan deze stad, onterecht, vaak over.

Málaga kent een lange geschiedenis en de stad is in de loop van tijd door diverse veroveraars bezet geweest. De Feniciërs bouwden de stad en na hen hebben onder andere de Romeinen en de Visigoten zich in de stad gevestigd. De Arabieren hebben de meeste sporen nagelaten. Zo vindt u aan de voet van de Gibralfaroheuvel de 11de eeuwse Alcazaba vesting. De vesting heeft een prachtige tuin, mooie binnenplaatsen en fonteinen en is zeer zeker de moeite waard. Bovenop de Gibralfaroheuvel liggen de ruïnes van Castillo de Gibralfaro, een fort dat reeds in de 8ste eeuw werd gebouwd en in de 14de eeuw door de Arabieren werd uitgebreid. In de 19de eeuw werd het fort grotendeels verwoest en nu resten slechts ruïnes. Bij het kasteel heeft u prachtig uitzicht op de omgeving van Málaga. Behalve deze verdedigingswerken vindt u in Málaga enkele mooie kerken, een bisschoppelijk paleis en verschillende musea, waaronder een flamencomuseum.

Picasso

De belangrijkste bezienswaardigheden in Málaga zijn gerelateerd aan Picasso, die in 1881 in Málaga geboren werd. Hij woonde in de stad tot zijn tiende jaar en is daarna nooit meer teruggekeerd. In 2003 werd het Picasso museum geopend, nadat de dochter en kleinzoon van de kunstenaar 200 werken uit hun collectie geschonken hadden. Het museum is gevestigd in het paleis van de graven van Buenavista en tot de collectie behoren sculpturen, schilderijen, tekeningen, keramiekwerk en ook grafische werken. In het geboortehuis van Picasso komt u meer te weten over zijn werk en leven. De Fundación Picasso is in het huis gevestigd en houdt zich bezig met het leven en het werk van Picasso. In het huis is een speciale bibliotheek ingericht.

Winkelen

Málaga is een goede winkelstad, waar u zich prima een hele dag kunt vermaken. De meeste kledingwinkels bevinden zich aan de Calle Marqués de Larios. Aan deze autovrije winkelstraat bevinden zich dure winkels, maar ook bekende Spaanse ketens, zoals Mango. Wanneer het slecht weer is kunt u terecht in het Centro Larios aan de Avenida de la Aurora. Dit is een overdekt winkelcentrum waar zich meer dan 150 winkels bevinden. Ook een bezoek aan El Corte Inglés is voor winkelliefhebbers beslist de moeite waard. In dit bekende warenhuis vindt u alles wat u maar kunt bedenken.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden aan de Costa del Sol:

Foto’s van Málaga

Ligging