Benalmádena

Direct naast Torremolinos ligt Benalmádena Costa, dat samen met Benalmádena Pueblo en Arroyo de la Miel de plaats Benalmádena vormt.

Benalmádena (Costa) is een badplaats met een kilometerslang zandstrand en een grote, zeer populaire jachthaven, die twee keer is uitgeroepen tot mooiste haven ter wereld. Het havengebied is verdeeld over enkele kunstmatige eilanden en toont fraaie architecturale hoogstandjes. In de jachthaven is een zeilschool gevestigd en duikers kunnen terecht bij één van de twee duikscholen in de haven. In het watersportcentrum kunt u materiaal kopen of huren. Tot slot kunt u een kano huren of deelnemen aan een vistrip. Bij de jachthaven zijn diverse bars, cafés en clubs te vinden. Wanneer u even geen zin heeft in strand- en waterplezier kunt u een bezoek brengen aan Castillo de Bil-Bil. Vlakbij het kasteel ligt het 200.000 hectare grote Parque de la Paloma, een erg mooi stadspark dat als een oase midden in de stad ligt. Kippen, konijnen en schildpadden lopen vrij rond. Meer dieren kunt u aanschouwen in Selwo Marina, waar onder andere dolfijnen, zeeleeuwen, slangen en krokodillen gehouden worden. In Sea-Life, dat zich bij de jachthaven bevindt kunt u zich ten slotte verwonderen over meer dan 2000 zeedieren.

Benalmádena Pueblo

De oude dorpskern van Benalmádena ligt enkele kilometers landinwaarts en is zeker de moeite van een bezoek waard. Het dorp is van Arabische oorsprong en wanneer u het bezoekt waant u zich in het echte Andalusië. U slentert door smalle straatjes met witte huizen. Eigenaren doen hun best om hun huis goed uit te laten komen en velen doen dit door uitbundige bloemen voor het huis of op het balkon te plaatsen. Bent u op vrijdagochtend in het dorp, dan kunt u meteen even over de plaatselijke markt lopen.

Arroyo de la Miel

In Arroyo de la Miel bevindt u zich onder de Spanjaarden zelf. U vindt er diverse winkels en belangrijk voor de groei van de stad is het treinstation, vanwaar treinen richting Fuengirola, Torremolinos, Málaga en het vliegveld gaan. Vanuit de wijde omtrek nemen mensen de trein naar Arroyo de la Miel om een bezoek te brengen aan Tivoli World, het grootste pretpark van de Costa del Sol. Het park heeft meer dan 40 attracties en tijdens het vakantieseizoen worden op de pleinen allerlei shows opgevoerd, waaronder flamencoshows.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa del Sol:

Foto’s van Benalmádena

Populaire accommodaties in Benalmádena

Best Siroco 7.5
9 aanbieders
vanaf €333
Best Benalmadena 7.5
10 aanbieders
vanaf €377
Mac Puerto Marina 8.5
6 aanbieders
vanaf €495

Bekijk alle 21 accommodaties in Benalmádena

Ligging