Mijas

Het bergdorpje Mijas ligt in het gelijknamige Mijasgebergte en is, samen met het aan de kust gelegen Mijas Costa, een populaire toeristenbestemming.

Mijas ligt op een hoogte van 400 meter en biedt fraai uitzicht op de zee en de omliggende bergen. Het is een typisch Andalusisch dorp met smalle steegjes en witte, bloemrijke huizen. Kenmerkend voor het dorp zijn de ezeltaxi’s, oftewel burrotaxi’s, die u bijvoorbeeld naar de kerk kunnen brengen. Brengt u ook eens een bezoek aan de Plaza de Toros, dat een bijzondere vorm heeft en daarmee uniek is in Spanje. Het mooiste uitzicht in Mijas heeft u waarschijnlijk vanaf de Ermita del Calvario. Wanneer u meer van de omgeving van Mijas wilt zien kunt u bij het stadhuis vragen naar wandelroutes door de Sierra de Mijas. In de baai van Mijas vindt u een mooi, lang strand en in Parque Acuatico Mijas kunt u terecht voor de nodige waterpret. Tussen Mijas en Mijas Costa bevinden zich diverse golfbanen, waar de golfers onder u zich zeker zullen vermaken.

Carromato de Max

Wanneer u in Mijas bent moet u beslist naar het Carromato de Max, een miniatuurmuseum met een bijzondere collectie. Het museum bevindt zich in een soort treincoupé en heeft geen vaste standplaats, maar het valt eigenlijk niet te missen. Wanneer u binnen bent heeft u een vergrootglas nodig, want probeert u maar eens met het blote oog het Onze Vader te ontwaren op de randen van een visitekaartje of Het Laatste Avondmaal van Da Vinci op een rijstkorrel.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa del Sol:

Foto’s van Mijas

Populaire accommodaties in Mijas

VIK Gran Costa Del Sol 7.1
8 aanbieders
vanaf €328
TRH Mijas 7.8
5 aanbieders
vanaf €371
Coso Viejo 7.3
2 aanbieders
vanaf €402

Bekijk alle 10 accommodaties in Mijas

Ligging