Nachtleven aan de Costa Del Sol

De Costa del Sol kent een divers en uitgebreid uitgaansleven. Met name in Marbella, Torremolinos, Fuengirola en Málaga kunt u goed stappen.

Marbella

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u in Marbella uitgaat heeft u talloze gelegenheden om uit te kiezen. Leuke kroegen en bars zijn te vinden in het oude centrum van de stad en grote en exclusieve clubs vindt u met name in Puerto Banús. Tijdens een avondje stappen zult u uw ogen uitkijken, want behalve overdag op de stranden is het ook ’s nachts een kwestie van zien en gezien worden. Denkt u eraan dat een drankje in Marbella duurder is dan aan de rest van de Costa del Sol en ook entreeprijzen zullen niet laag zijn. Populaire discotheken in Marbella zijn Olivia Valere, waar de jetset zich verzamelt, Dreamers, één van de drukst bezochte clubs in Marbella, TIBU Banus, een zeer exclusieve club met een prachtige entourage, die u zeker een keer bezocht moet hebben. Marbella en Puerto Banús tellen veel meer discotheken en jaarlijks verdwijnen en verschijnen clubs en verandert de populariteit.

Torremolinos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Torremolinos staat bekend om de vele uitgaansmogelijkheden. Discotheken lopen pas vol na twaalven, daarvoor kunt u in de talloze bars terecht voor tapas en een drankje. Vervolgens kunt u verder gaan naar de discotheken of de chiringuitos op het strand, die niet alleen overdag geopend zijn, maar tot in de vroege uurtjes open blijven. Populaire clubs zijn Fun Beach, waar het personeel in zwemkleding rondloopt en u zelf een duik in het zwembad kunt nemen, El Palladium, dat ook een zwembad heeft en pas om 3 uur ’s nacht opent, maar dan kunt u ook doorgaan tot 9 uur ’s ochtends. In discotheek Pipers komen zeer goede live acts en Voltage is the place -to -be voor hen die van zeer luide (techno) muziek houden. Torremolinos heeft een actieve homoscene en de meeste gaybars zitten in de wijk La Nogalera. Eén van de meest chique homobars is de El Gato Lounge. Houdt u van flamenco, dan is Taberna Flamenca Pepe López een absolute aanrader.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fuengirola

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het nachtleven van Fuengirola vindt u in de chiringuitos aan het strand en in de gezellige straatjes van het centrum. Aan de boulevard, de Paseo Marítimo zitten de meeste discotheken. Vroeg op de avond kunt u terecht in talloze bars waar u naar live muziek optredens kunt luisteren. Later kunt u u opmaken voor een nacht in een club. In Millenium wordt met name Britse housemuziek gedraaid, terwijl de Funk Club Funk meer voor de hiphoppers onder u is. Het wat oudere uitgaanspubliek gaat naar Maxi’s Disco, waar men muziek uit de jaren 60 en 70 draait. Discotheek Heaven’s Gate ten slotte is de favoriete club van jonge toeristen.

Málaga

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Málaga kunt u ervoor kiezen om urenlang door te brengen in traditionele bars, waar u onder het genot van een drankje en tapas in een sfeervolle omgeving van goed gezelschap kunt genieten. Wilt u liever met de voetjes van de vloer, dan biedt de stad ook tal van mogelijkheden. De Liceo is verdeeld over twee verdiepingen en heeft diverse bars. De club wordt veelal door studenten bezocht en is zeker niet geschikt voor een rustige avond uit. In Sala Wengé wordt de beste house muziek gedraaid en in de discotheek vinden regelmatig danscompetities plaats. Wanneer u van cocktails houdt moet u eens een bezoek brengen aan Weekend aan het Plaza de la Merced, waar u nog vele andere leuke kroegen en bars zult vinden. Jazzliefhebbers doen er goed aan een avondje door te brengen in Cantor de Jazz. Houdt u meer van de alternatieve scene dan is Road House wat voor u. De meeste uitgaansgelegenheden in Málaga vindt u op het Plaza de la Merced, de Calle Granada, Plaza Uncibay en Calle Marquez de Larios.