Royal Costa del Sol Menu

Excursies aan de Costa Del Sol

Vanuit de Costa del Sol kunt u de prachtige steden van Andalusië bezoeken, maar een uitstapje naar Marokko of het mooie achterland behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Gibraltar

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een excursie naar Gibraltar brengt u naar het meest zuidelijke punt van Europa. Het schiereiland hoort bij Engeland en is vooral bekend om de apen die er leven en de bijzondere rotsformatie. Vanaf het hoogste punt van de rots, El Pan de Azucar, heeft u mooi uitzicht op Afrika en drie verschillende wateren: de Straat van Gibraltar, de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Tijdens de excursie staat dit hoogste punt op de agenda en eveneens bezoekt u vaak het Moorse kasteel en krijgt u in de middag de gelegenheid om (tax free) te winkelen.

Granada, Sevilla, Córdoba, Málaga

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel ze niet allemaal even dicht bij de Costa del Sol liggen, nemen excursieaanbieders de steden Granada, Sevilla, Córdoba en Málaga meestal wel op in hun aanbod. In Granada is een bezoek aan het Alhambra een hoogtepunt. In Sevilla staan vele bezienswaardigheden op het programma, waaronder de kathedraal en het graf van Columbus. In Córdoba bezoekt u La Mezquita, de zeer bijzondere moskee, waarin in de 16de eeuw een kathedraal gebouwd is. In Málaga maakt u een rondrit door de oude stad en bezoekt u diverse monumenten, waaronder de kathedraal. Dit is echter slechts een greep uit wat u in de vier steden zult zien. Een excursie naar één van de steden duurt meestal een hele dag en u zult ’s avonds moe, maar voldaan in uw accommodatie terugkeren.

Ronda

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens een bezoek aan deze oude, Romeinse stad bezoekt u verschillende mooie en interessante monumenten. In het nieuwe gedeelte van de stad ligt de oudste stierenvechtersarena van Spanje, de Plaza de Toros. U bezoekt de arena en het bijbehorende museum. In het oude gedeelte van de stad brengt u een bezoek aan het Moorse paleis en de kathedraal. Wanneer u deze excursie gaat doen kunt u op de heen- en terugweg genieten van het prachtige Andalusische landschap.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Marokko

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u op uw vakantie op twee continenten wilt zijn geweest, dan kan dat als u ervoor kiest een excursie naar Marokko te maken. Per boot maakt u de ongeveer 1,5 uur durende oversteek over de Straat van Gibraltar. De meeste excursieaanbieders nemen u mee naar Tanger, waar u de Souk (markt), de Medina (oude stad), Kasbah (oud fort) en de Bazaar bezoekt. In de Souk geniet u van de geuren en kleuren van alle kruiden en specerijen. Bij de excursie is een lunch vaak inbegrepen.

Binnenland

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u het echte Spanje/Andalusië wilt ontdekken kiest u voor een binnenlandexcursie. Het aanbod hierin verschilt en u kunt bij de diverse aanbieders informeren naar de precieze inhoud van de excursies. Vaak brengt u tijdens een tour door het binnenland een bezoek aan diverse witte dorpen en een traditionele maaltijd maakt meestal onderdeel uit van de excursie. U kunt kiezen tussen excursies voor een halve of hele dag. Enkele aanbieders bieden u de mogelijkheid om te eten bij Spanjaarden zelf. Dit zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke ervaring.

Royal maakt gebruik van cookies om websiteverkeer te analyseren en royalcostadelsol.nl te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn.