Vervoer aan de Costa del Sol

Zeker wanneer u het achterland wilt verkennen is de auto het beste vervoermiddel. Blijft u langs de kust dan kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer, dat zeer goed geregeld is.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de Costa del Sol zijn talloze autoverhuurbedrijven gevestigd. Direct bij aankomst op het vliegveld is het mogelijk om een auto te huren, maar ook in de grote badplaatsen zijn diverse bedrijven gevestigd waar u terecht kunt voor een huurauto. Makkelijker en vaak voordeliger is het om meteen bij het boeken van uw vakantie een huurauto te regelen. Wanneer u toch besluit pas in uw plaats van bestemming een auto te huren, kijkt u dan bij verscheidene bedrijven, want de prijzen kunnen behoorlijk verschillen. Zorgt u altijd dat u goed verzekerd bent. De Spaanse politie controleert streng op snelheid en het dragen van de autogordel.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de grote badplaatsen kunt u naast huurauto’s tevens scooters en motoren huren. Hierbij geldt ook dat het de moeite loont om bij verschillende aanbieders langs te gaan, omdat de prijzen niet overal hetzelfde zijn. Zorgt u ook bij het huren van een scooter of motor dat u een goede verzekering afsluit.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reizen met de taxi is in Spanje over het algemeen vrij goedkoop. Niet alle taxi’s zijn voorzien van een meter. Wanneer een taxi geen meter heeft is de chauffeur in principe verplicht om een prijslijst bij zich te hebben. Hier moet u dan beslist naar vragen, omdat u anders de kans loopt afgezet te worden. Spreekt u altijd vooraf een prijs af wanneer een chauffeur niet op de meter rijdt. Houdt u rekening met toeslagen voor bagage en voor avond/nachtritten. Deze toeslagen staan vermeld op de prijslijst.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het openbaar vervoer aan de Costa del Sol is goed geregeld en bovendien goedkoop. Bussen van verschillende vervoersbedrijven rijden op veel trajecten en over het algemeen ook via een regelmatige dienstregeling. In de grote plaatsen zijn busstations te vinden, waar elk busbedrijf een apart loket heeft. Bij deze stations of bij de plaatselijke toeristenbureaus kunt u terecht voor de dienstregeling. Vanaf Málaga kunt u ook per trein naar de andere grote steden in Andalusië, zoals Córdoba, Granada en Sevilla, reizen. Reizen per trein is gemakkelijk en comfortabel en bespaart u het zoeken naar parkeerplaatsen en de stress van het rijden in een onbekende grote stad. Vanaf Málaga rijdt de trein ook via onder andere Torremolinos en Benalmádena naar Fuengirola. Op de website van de Spaanse nationale spoorwegen, Renfe, vindt u meer informatie.