Praktische informatie

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw vakantie aan de Costa del Sol vindt u in dit menu allerhande praktische informatie.

Geldzaken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Spanje betaalt u net als in Nederland met de euro. Bovendien accepteren de meeste winkels, restaurants en accommodaties betaling met creditcard. Geldautomaten zijn in alle grote kustplaatsen en steden te vinden.

Bellen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met uw mobiele telefoon kunt u aan de Costa del Sol gemakkelijk telefoneren. Bij een langer verblijf is het aan te raden een prepaidkaart aan te schaffen. Bellen met een openbare telefoon is over het algemeen goedkoper. U betaalt met muntgeld, telefoonkaart of creditcard. De telefoonkaarten zijn verkrijgbaar in tabakswinkels en kiosken.

Gezondheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Spaanse ziekenhuizen en artsen zijn over het algemeen goed. In ziekenhuizen werkt men vaak met tolken, dus communicatieproblemen worden meestal goed opgelost. Informeert u voordat u op vakantie gaat bij uw verzekeringsmaatschappij hoe u verzekerd bent en gaat u na of het verstandig is een aanvullende reisverzekering af te sluiten. Het is hoe dan ook aan te raden bij uw verzekering te informeren naar de European Health Insurance Card. Meestal wordt u door de arts gevraagd deze kaart te laten zien om aan te tonen dat u een ziektekostenverzekering heeft. Noodzakelijke hulp wordt vervolgens vergoed.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Veiligheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor de Costa del Sol geldt dat u zich niet onveilig hoeft te voelen. Wel zijn in de zomermaanden zakkenrollers actief, dus let u altijd goed op uw tas en laat waardevolle spullen niet onbeheerd achter, ook niet in uw auto. Soms bieden mensen aan op uw auto te passen, maar bedenkt u dan dat degene die dit aanbiedt zelf ook op uw spullen uit kan zijn. Indien mogelijk kunt u uw auto het beste op een bewaakte parkeerplaats achterlaten.

Overige informatie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot slot nog enkele wetenswaardigheden over de Costa del Sol:

  • De zon schijnt aan de Costa del Sol zeer fel. Beschermt u dus altijd goed tegen de zon door u regelmatig in te smeren en op het heetst van de dag uw hoofd te bedekken.
  • In Andalusië spreekt men met een zeer moeilijk verstaanbaar Spaans accent, dat zelfs voor Spanjaarden uit de rest van Spanje erg lastig te verstaan is. Aan de Costa del Sol kunt u over het algemeen goed uit de voeten met Engels of Duits.
  • Wanneer u een kerk wilt bezoeken houdt u dan rekening met uw kleding. Blote benen en schouders worden niet op prijs gesteld.
  • De netspanning bedraagt net als in Nederland 220 volt. Toch kan het zijn dat uw Nederlandse stekker niet op de contactdoos in uw accommodatie past. Een adapter is daarom geen overbodige luxe.
  • Hoewel in Spanje steeds meer wordt gedaan om accommodaties en openbare gelegenheden rolstoeltoegankelijk te maken, kunt u beter van tevoren bij uw hotel of appartement informeren naar de voorzieningen, zodat u precies weet wat u te wachten staat. U kunt dan ook meteen informeren naar de voorzieningen voor mindervaliden op het strand in uw gewenste plaats van bestemming.