Tarifa

Tarifa is de meest zuidelijke stad van Europa en ligt slechts 14 km verwijderd van de noordkust van Afrika. Tegenwoordig is Tarifa een waar surfwalhalla.

In Tarifa is duidelijk te merken dat de stad 600 jaar lang in handen van de Moren is geweest. Al in 710 werd de stad door een Berberse krijgsheer overvallen, waarna spoedig de rest van Andalusië volgde. In de oude binnenstad van Tarifa herinneren, net als in vele andere dorpjes in Andalusië, de vele nauwe straatjes en witte huizen aan de Arabische overheersing. De stadspoort laat de voor de streek typische Mudéjarstijl zien, waar christelijke en Moorse elementen samen één geheel vormen. Een ander overblijfsel uit de Moorse tijd is het Castillo de Guzmán el Bueno dat in 960 werd gebouwd. U kunt het fort bezoeken en vergeet dan vooral niet de tijd te nemen om te genieten van het prachtige uitzicht op de straat van Gibraltar. Eveneens een mooi panoramapunt is het Mirador del Miramar, vanwaar u uitkijkt op de Marokkaanse kust. Vlakbij bevindt zich het Plaza de Santa Maria, een plein omgeven door mooie gebouwen waar u zeker een wandeling aan moet wijden. Dat Tarifa een populaire bestemming voor surfers is merkt u aan de diverse surfshops en zeker ook aan de relaxte en internationale sfeer. Vanuit Tarifa vertrekken meerdere malen per dag veerboten naar Tangers in Marokko. In slechts 35 minuten begeeft u zich in een totaal andere wereld.

Stranden

Tarifa is onder de surfers een bekende en zeer geliefde bestemming. Tarifa ligt op het smalste punt van de Straat van Gibraltar en hier komen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan samen. In dit stukje Spanje staat altijd wind en dat is waar de vele wind- en kitesurfers op afkomen. De plaats zou echter nooit tot een surfwalhalla zijn uitgegroeid als het niet tevens over kilometerslange prachtige witte zandstranden had beschikt. De populairste stranden voor de surfers zijn Playa de los Valdevaqueros, waar zich twee surfcentra en diverse strandbars bevinden en Playa Hurricane met een watersportcentrum waar u materiaal kunt huren of lessen kunt nemen. Ook Playa dos Mares en Playa Río Jara worden veelvuldig door surfers bezocht. Wilt u gewoon lekker op het strand liggen en af en toe een duik in zee nemen, dan zijn Playa los Lances, Playa Chica en Playa Punta Paloma (circa 10 km van Tarifa) aan te raden.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden aan de Costa del Sol:

Foto’s van Tarifa

Ligging